fbpx

Välkommen till Helsingborg

Upplev hösten i Sveriges trevligaste stad

Se och göra

Här finns massor av alternativ för dig som är sugen på att förundras av historiska monument, vackra slott, vilda djur eller vacker natur. Men även för dig som hellre packar strandväskan och beger dig till någon av stadens centralt belägna stränder. Inget är rätt eller fel, däremot är allting nära i Helsingborg.

Äta och dricka

Helsingborg är en Sveriges krogtätaste städer. Här finns allt från mysiga krypin kring Mariatorget till saltstänkta restauranger med underbar utsikt över sundet. Här hittar du även gott om gemytliga caféer och möjligheterna för en smarrig brunch är många. Smaklig måltid!

Utflykter och upplevelser

Helsingborg är en fantastisk utgångspunkt när du vill ge dig ut på äventyr, stora som små. Kanske börjar äventyret redan på färjan över sundet, mot konst och gemyt i Danmark. Eller kanske behöver du en paus från stadsbruset och beger dig ut i naturen till Söderåsens lugn eller på en vandring på vilda Kullaberg.

Shopping

Flanera längs Sveriges äldsta gågata, botanisera bland unika butiker och fynda hos populära kedjor. 10 minuter norr om centrum ligger Väla, ett av Sveriges mest omtyckta köpcentrum! I Helsingborg finns shopping för alla smaker.

Upptäck appen Guide Helsingborg

Guide Helsingborg hjälper dig att hitta runt, hitta rätt och få storyn bakom sevärdheterna. Appen guidar dig i staden, på utställningar, i parker och bland sevärdheter med ljud, bild och video. En stad, en app – med massor av upplevelser!

RES Helsingborg

Ett turistmagasin från Lokaltidningen som guidar dig rätt i Helsingborg.